Europa-Messe 2012 | Mediehuset København

Europa-Messe 2012

Mandag den 24. september kl. 8.00 – 15.00 sender BIDEO.dk web-tv LIVE! fra EUROPA MESSE 2012 på Nationalmuseet.

En messe som Europa-Nævnet hvert år afholder for  alle større EU-organisationer og de politiske partier

Fire debat-programmer fra Europa Messen 2012, der blev afholdt på Nationalmuseet d. 24. september, kan nu ses på www.bideo.dk. Det var debatter om aktuelle emner mellem politikere fra Folketingets otte partier.

Åbning af messen

Europa-Nævnet var vært ved Europa Messen 2012, der blev afholdt på Nationalmuseet d. 24. september 2012. Det var derfor naturligt at nævnets formand, Anne-Marie Meldgaard, holdt velkomst-talen. Hun blev efterfulgt af kulturminister Uffe Elbæk, der åbnede messen.

Det grønne Europa

Europa står overfor en kæmpe omstilling til et mere grønt og bæredygtigt samfund. Bl.a. klima-forandringerne taler deres tydelige sprog. Hvordan skal det gribes an? Klima- og energiminister Martin Lidegaard (RV) og medlem af Europa-parlamentet Emilie Turunen (SF) debatterer.

Vækst i Europa

Hvordan skal der skabes vækst på et kontinent, hvor lavkonjunkturen råder? Det er de to kombattanter – Merete Riisager (LA) og Per Clausen (EL) – mildest talt ikke enige om.

Beskæftigelse

To medlemmer af Folketingets Europaudvalg – Claus Hjort Frederiksen (V) og Jens Joel (S) diskuterer hvordan man kan øge beskæftigelsen på et kontinent, der er præget af høj ledighed, ikke mindst blandt unge. Nogle af de unge tilhørere blander sig i debatten.

Det indre Marked

Giver det indre marked tilstrækkelig beskyttelse for forbrugerne? Bør Danmark i nogle gange gå enegang for sikre sine borgeres sundhed? Det er nogle af spørgsmålene, der diskuteres af Mette Abildgaard (C) og Christian Langballe (DF).

 

Organisationerne

På messen kunne man besøge en lang række stande med mennesker fra partier og organisationer, der er engagerede i europæiske spørgsmål. I denne udsendelse kan dumøde et par af dem.

Med 2 unge på EuropaMessen

Vi følger Frederik Hestbæk, elev på Niels Brock, og Louise Kronborg Larsen, elev på Frederikssund gymnasium, og deres oplevelser med debatter, diskussioner og mennesker, der er engagerede i europæiske spørgsmål.

 

Foto-highlights fra Europa-Messe 2012

[flickr_set id="72157631627815984"]

 Produktion og projektledelse:
 

Produceret for:


Copyright 2012, Mediehuset København