Europapolitik i øjenhøjde (6) – Søren Søndergaard

Fodboldpolitik i Gentofte/København. Siden drengeårene har MEP’eren Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU været en fan af fodboldklubben B.1903. Da denne klub lavede en overbygning med K.B. i 1992, fulgte Søren Søndergaard med, således at han i dag er fan af den danske storklub F.C. København.

Hvordan har han det med at holde med en klub, der i kraft af en stærk økonomi, er ved at blive dominerende i Danmark? Og hvordan opretholde illusionen om en fair sportslig konkurrence mellem kombattanter, hvis økonomiske grundlag er vidt forskellige?

Endvidere er europæisk topfodbold så fuld af astronomiske økonomiske beløb når f.eks. topspillere skifter klub, at det må gibbe i en socialist, der i en skæv verden nok kunne finde bedre anvendelse af de mange milliarder kroner, der er involveret. EU har blandet sig i denne underholdningsindustri, bl.a. gennem Bosman-dommen, der muliggjorde fodboldhold uden spillere fra klubbens hjemland, markedets totale triumf.

Hvordan ser Søren Søndergaard på denne indblanding og hvad bør EU gøre i forhold til topfodbold? Vi taler også med en repræsentant for F.C. København, bl.a. om klubbens pudsige placering som gigant i Danmark og dværg i Europa.