Mediehuset Københavns Livestreaming player for Folkemødet 2017

LIVESTREAMING FRA FOLKEMØDET 2017

 

Folkemødet på Bornholm 2017 blev sendt live Lørdag den 17. juni kl 9.00 til 11.30. Ole Stephensen var ordstyrer i debatten om Afrikansk Migration, Krigsflygtninge fra Syrien og Brexit. Programmerne kan nu ses on-demand (VoD) længere nede på siden.

 

PROGRAMOVERSIGT FOR LIVESTREAMING

Fredag, den 16. juni
09.00 – 10.00 Debat om Brexit og Danmark Brexit og Danmark – skilsmisse og bodeling

lørdag, den 17. juni
09.00 – 09.45 Afrikansk Migration
10.45 – 11.30 Krigsflygtninge fra Syrien

Afrikansk Migration

Dato: lørdag, den 17. juni kl. 9.00 til 9.45 Sted: Europa i bevægelse, C9 Cirkuspladsen Form: Debat som livestreaming og efterfølgende som VoD her på siden og på Bideo.dk Panel: Ninna Nyberg Sørensen, senior forsker, Dansk institut for internationale studier. Stine Bosse, formand Europabevægelsen. Steen Gade, formand Nyt Europa. Moderator: Ole Stephensen Indhold: Afrikansk migration mod Europa handler om mere end nyhedsoverskrifter. Vi hører sjældent om de samfundsmæssige bevæggrunde til migration eller migranternes egne historier. Hvorfor tager de af sted? Hvordan oplever de rejsen? Hvad er de europæiske reaktioner på afrikansk migration og hvordan oplever migranterne dem? Og hvordan påvirker det de afrikanske landes udvikling, at mange rejser ud? Hvert år risikerer titusindvis af afrikanske mænd, kvinder og børn livet ved at krydse Middelhavet for at nå Europa. I medierne toner historier om druknetragedier og døde kroppe på strande ved Sydeuropas grænser frem. Ligeledes får afrikanere i Europa stor opmærksomhed, og hjemløse afrikanske migranter er blevet synlige i de europæiske storbyer

Krigsflygtninge fra Syrien

Dato: lørdag, den 17. juni kl 10.45 til 11.30 Sted: Europa i bevægelse, C9 Cirkuspladsen Form: Debat som livestreaming og efterfølgende som VoD her på siden og på Bideo.dk Panel: Ninna Nyberg Sørensen, senior forsker, Dansk institut for internationale studier. Andreas Kamm, generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Naser Khader, MF, Det konservative Folkeparti. Joakim Hesse Lundström, Programleder, Amnesty International Danmark Moderator: Ole Stephensen Indhold: Krig i Syrien har tvunget millioner af mennesker på flugt, og mange søger mod Europa. Det har skabt et stort pres på EU’s ydre grænser og politisk uro i befolkningerne. Der er ingen nemme løsninger, men det kræver samarbejde at håndtere udfordringen. Presset på EU’s eksterne grænser er stort, ikke mindst i lande som Grækenland og Italien. Det har tvunget EU’s asylregelsæt- Dublinforordningen, i knæ. Ifølge reglerne skal det EU-land, som en asylansøger ankommer til behandle ansøgerens ønske om asyl. Men i realiteten har de lande, hvor presset har været størst, ikke kunnet håndtere opgaven. Derfor er flygtninge- og migrantstrømmen fortsat op gennem Europa. Situationen har fået flere EU-lande, herunder Danmark, til at indføre midlertidig grænsekontrol. Schengen-samarbejdet om åbne grænser vakler, og de økonomiske omkostninger er store. Personer, der får asyl på grund af krig i deres i hjemland, kategoriseres som krigsflygtninge. Danmark er på grund af vores tilslutning til FN’s flygtningekonvention forpligtiget til at beskytte personer, der flygter fra krig.

Brexit og Danmark – skilsmisse og bodeling

Dato: fredag, den 16. juni kl. 9.00-10.00 Sted: Europabevægelsens telt G11, Allinge Havn Yder Form: Debat som livestreaming og efterfølgende som VoD her på siden og på Bideo.dk Panel: Rasmus Nørlem Sørensen, sekretariatsleder, DEO. Martin Bresson, Managing Partner, Rud Pedersen Public Affairs, Bruxelles. Søren Skibsted, advokat og partner, Kromann Reumert. Martin Ågerup, direktør, CEPOS Moderator: Ole Stephensen Indhold: De konservative tabte valget den 8. juni, men Storbritannien skal stadig forlade EU. Hvad kommer skilsmissen og bodelingen til at betyde for Danmark? Hvad sker der med import og eksport af varer, indrejse og ophold, køb af ejendom, fast arbejde, miljø, fiskekvoter i Nordsøen, skattely og mange andre forhold? Hvad er de danske succeskriterier, når Storbritannien forlader EU?