Krigshistorier 4

179.00 

DVD med 3 episoder:

* Sabotage

* Bernadottegården i Roskilde

* Afdeling Eigil i aktion

 

Den store verdenskrig for mere end 60 år siden blev også udkæmpet i det besatte Danmark, hvor mange deltog i den livsfarlige og skjulte modstandskamp. Se og hør om disse og andre dramatiske begivenheder, fortalt af nogle af dem, der selv oplevede det. Her er liv og død, mod og forræderi i det tilsyneladende fredelige Danmark. DVD’en indeholder 3 afsnit.

Beskrivelse

DVD’en indeholder 3 spændende fortællinger – berettet af nogle af de sidste overlevende modstandsfolk.

 

Sabotage

 

Sabotageorganisationen BOPA rettede talrige angreb mod danske virksomheder, som arbejdede for tyskerne. Per Mortensen var fra 1943 med i BOPA og fortæller om en af de store sabotager.

 

Bernadottegården i Roskilde

 

Mange modstandsfolk og kz-fanger fik psykiske lidelser efter de voldsomme oplevelser under krigen. På plejehjemmet Bernadottegården har man reserveret plads til dem, der har brug for hjælp. Det fortæller tidligere kz-sygeplejerske Emmy Reitoft og tidligere kz-fange Mogens Henrik Nielsen om.

 

Afdeling Eigil i aktion

 

En gruppe modstandsfolk havde lige lagt sprængstof ud da lederen af fabrikken dukkede op. Aktionen, som afdeling ”Eigil” under modstandsorganisationen Holger Danske, stod for, udviklede sig ekstra dramatisk. Fabrikken fremstillede bundventiler til tyske ubåde og var derfor udset som bombemål. Lederen af aktionen, Povl Falk-Jensen, fortæller om de dramatiske hændelser i Vanløse.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Krigshistorier 4”
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share