vimeo opkøber livestream compressor

Vimeo opkøber Livestream

“Vimeos opkøb af den amerikanske livestreamingvirksomhed “Livestream”, kan vise sig at være en game changer på pro-markedet for OVP (online video platforme).”

Det mener mener Mediehuset Københavns direktør, Jimmy Rehak, som har været i gamet for livestreaming siden 1999.

Nyheden er i dag sluppet ud fra Vimeo, der henvender sig primært til pro-marked, som ønsker bedre beskyttelse af intellektuelle rettigheder på videoproduktion og film. Da det hæderkronede Livestream er markedets mest markante streaming-aktører for produktionsvirksomheder og store udenlandske event-virksomheder, kan man i den grad kalde det et fornuftsægteskab. Ikke mindst taget i betragtning, at Livestream på forhånd havde nået grænsen, og svært ved at udvide deres markedsandele, som længe har vist tegn på, at målgruppen hellere ville koncentrere sig omkring de OVP-virksomheder, som har kunnet tilbyde VoD og Live på samme platform.

I et stykke tid har Vimeo måtte se til fra sidelinjen, medens YouTube har gjort et indhug i Vimeos naturlige pro-marked – ikke ved de sædvanlige VoD ydelser, men ved at tilbyde livestreaming til deres brugere. Farten vil nok aftage noget, da de mange virksomheder, der i forvejen anvender Vimeo nu slipper for at skulle hoppe over på YouTube, når de vil livestreame.

For de glade amatøres vedkommende, vil de forsætte med at anvende YouTube, eftersom YouTube livestreaming er gratis – man skal til lommerne hvis man vil anvende Vimeo Livestream.