Insektmobilen - Godkendelse af frivillige | Mediehuset København
Insektmobilen – Åbent hus for frivillige

Insektmobilen – Godkendelse af frivillige

Så er der åbent for tilmelding til Insektmobilen 2019!

På vores hjemmeside kan du se hvordan og hvornår insektindsamlingen foregår og tilmelde dig som Insektmobil-pilot: www.insektmobilen.dk

Vi glæder os til endnu en indsamlingssæson!

Resten af 2019 og 2020 skal vi bruge på at finde ud af, hvad det er for nogle insekter, som der er blevet indsamlet. Vi arbejder stadig i laboratoriet med insekterne fra indsamlingen i 2018. Det er et tidskrævende og kompliceret arbejde, men så snart vi har resultater klar, så giver vi besked på vores hjemmeside og på Facebook.

Indtil da kan vi kun opfordre til, at I passer godt på naturen og insekterne i Danmark. Vi har brug for insekterne og  de har brug for, at vi giver dem plads og steder at leve. Her er 5 nemme ting du kan gøre for, at forbedre forholdene for insekter i din have:

  1. anskaf et fuglebad: alle dyr har brug for en tår at drikke af og til!
  2. lad noget af græsplænen vokse vildt: det giver mad og levesteder til insekter, og der kan vokse flotte, vilde blomster og urter.
  3. saml grene, blade og småsten i små bunker og lad dem ligge. Her kan insekterne leve, og du kan også være heldig, at pindsvinet flytter ind!
  4. pas godt på dine gamle træer: de er levested for tusindvis af insekter, dyr og svampe.
  5. hvis det er nødvendigt at fælde et træ, så lad mindst 2 meter af stammen stå tilbage. Der er massere af insekter, som har brug for gamle stammer til at lægge deres æg i. Og det vil tiltrække spætter og andre spændende fugle til din have.