Sound Engineer relaxing

Lydoptagelser i studiet for DTU Health Tech

Vores bedste mikrofoner green screen studie var i fokus da et samarbejde imellem DTU Health Tech og nogle af verdens største høreapparatproducenter William Demant Foundation, Widex og GN Hearing besøgte Mediehuset Københavns studie i går.

Der blev testet og afprøvet hele dagen, sammen med nogle af landets bedste speakere. Speakerne blev også udfordrede, da de ikke blot skulle levere en perfekt stemme, men også lægge ansigt til vores kameraer. Dog fik de hjælp af teleprompteren  til at oplæse mere end 1.200 sætningstekster.

Foruden lyden, så optager vi i Mediehuset Københavns green screen studie, således at speaken om nødvendigt kan anvendes side om side med en visuel faktor.

 

Baggrund for DAST projektet

Mange ved hvor svært det kan være at kommunikere, når man har en hørenedsættelse, især i støjende omgivelser. DTU Hearing vil gerne forstå, hvorfor det er sådan, og har derfor brug for testpersoners hjælp. I forbindelse med det videnskabelige forsøg ”Måling af auditive egenskaber på normalthørende og hørehæmmede personer ved brug af psykoakustiske og elektrofysiske metoder” søges både normalthørende og hørehæmmede til en række lytteforsøg. Du har her mulighed for at læse om forskningsprojektet: https://www.hea.healthtech.dtu.dk/research/danish-sentence-test-project