Mest populære content management systemer cms i 2021

Hvad er det mest populære content management system (CMS)?

Hvilket er det mest populære cms-system til websites?

Update 2021

Det mest udbredte CMS-system er for WordPress. Deres markedsandel (64,2 %) er i dag så stort, at der ikke længere er sandynlighed for, at et konkurrerende system kan kommme listende indenom inden for en overskuelig fremtid. Canadiske Shopify er i de senere år ankommet til top 5-listen og har fortrængt Joomla fra 2.-pladsen. Joomla har i løbet at blot 3 år igen fået mere end halveret deres markedandele og er gået fra 7,1 % til 3,4 % . Se ovenstående graf. Kilde W3Techs

Update 2022

Kongen over alle website platforme er forsat WordPress. For år tilbage var det Joomla var det mest populære. I dag er Joomla kun skyggen af sig selv, da der stort set ikke oprettes nogen nye sites. Wix og Shopify kravler forsigtigt op ad stigen – endog så meget at de meget sikkert har overhalet Joomla.

mest populaere content management systemer cms wordpress i 2022

Som det ses af ovenstående tabel, så har WordPress en market share på hele 58,8 % og er det eneste *) CMS-system der er i vækst.
Kilde W3Techs

 

*) CMS er en forkortelse for content management system. CMS-system dækker over brugervenlige platforme, som for en websitebruger der ikke mestre noget programmeringssprog, selv ønsker at kunne opdatere websitet med tilføjelse af nye sider med billeder og tekst. Man sælner imellem 2 typer CMS-systemer:

  • Proprietære systemer, der er skræddersyet til dig og dit behov. Hvis systemet skal udvides eller opgraderes, så er det typisk kun webprogrammøren der kan udføre opgaven. Fordelen er at Proprietært udviklet website ikke outdates så let i baggrundskoden, hvilket bl.a. kan have sin fordel i at det er bedre sikret mod automatiseret hacking af sitet – og du kan få designet 100 % som du vil have det. Til gengæld give du køb på fleksibiliteten: Du har langt svære ved at videreudvikle både websitets design og funktionalitet. Videreudvikling kan fremfor at koste nogle dage i stedet koste uger og måneder. Alle meget store virksomheder koder typisk deres website i Proprietære systemer.
  • Open source systemer, der alle er bygget på en fælles platform. Hvis systemet skal udvides eller opgraderes, så kan stort set alle (den næste lige om hjørnet) webprogrammører udføre opgaven.
    WordPress er af typen open-source, hvilket er grunden til at vi kun arbejder med WordPress, da vi ikke mener at vores kunder skal være bundet af os. Til gængæld skal du være mere obs på at holde systemet opdateret, hvilket kan i dag (update: 2021) ske halvautomatisk ved egen hjælp (gratis), eller ved at tilkøbe denne service hos en webudvikler. Flere webhoteller tilbyder også dette som en del af deres business-abonnement.

 

I Mediehuset København har vi siden 2008 kun produceret designet og programmeret website for vores kunder i WordPress.