Hvad er det mest populære content mangement system til websites? - februar 2017
Mest populære content management systemer i februar 2017

Hvad er det mest populære content management system (CMS)?

Hvilket er det mest populære cms-system til websites?

Kongen over alle website platforme er forsat WordPress. Det er kun ganske få år siden at Joomla var det mest populære. I dag er Joomla kun skyggen af sig selv, da der stort set ikke oprettes nogen nye sites.

Som det ses af ovenstående tabel, så har WordPress en market share på hele 58,8 % og er det eneste *) CMS-system der er i vækst.
Kilde W3Techs

I Mediehuset København har vi siden 2008 kun produceret designet og programmeret website for vores kunder i WordPress.

 

*) CMS er en forkortelse for content management system. CMS-system dækker over brugervenlige platforme, som for en websitebruger der ikke mestre noget programmeringssprog, selv ønsker at kunne opdatere websitet med tilføjelse af nye sider med billeder og tekst. Man sælner imellem 2 typer CMS-systemer:

  • Proprietære systemer, der er skræddersyet til dig og dit behov. Hvis systemet skal udvides eller opgraderes, så er det typisk kun webprogrammøren der kan udføre opgaven.
  • Open source systemer, der alle er bygget på en fælles platform. Hvis systemet skal udvides eller opgraderes, så kan stort set alle (den næste lige om hjørnet) webprogrammører udføre opgaven.
    Wordpress er af typen open-source, hvilket er grunden til at vi kun arbejder med WordPress, da vi ikke mener at vores kunder skal være bundet af os.