Optimering af billeder til websider - for dummies | Mediehuset København
billed kompressor image optimizer

Optimering af billeder til websider – for dummies

Billeder enten som fotos, tegninger eller illustrationer skaber et godt blikfang på enhver webside. Hav derfor gerne op til flere på forsiden. Før du uploader dine billeder til dit webiste, der kan være et CMS-system, f.eks. WordPress, bør du sikre dig at billedfilerne er så små som mulige. Overordnet spiller 2 faktorer ind på filstørelsen: Billedstørrelsen (højde x bredde) og kompressionen. En billedfil burde kunne holdes under 50 kb i størrelsen. Jeg kan anbefale at du anvender en online billedkompressor – der findes mange der er gratis.

Start med at kikke på disse 2 online image compressors / resizer:

Kan billedfilerne komprimeres efter de er uploaded?

Svaret er klart JA. Igen er der mange metoder – personligt har jeg udvalgt 2 plugins, som kører automatisk i baggrunden.

  • Photon fra JetPack: Photon er en feature du får til rådighed når du har installeret JetPack plugin. NB! Jeg kan anbefale at slå alle andre funktioner fra i JetPack.
  • EWWWW Image Optimizor: Fordelen ved denne er at den optimerer alle de størrelser som dit WordPress site selv har genereret. Du vil bemærke at hver gang du uploader et nyt billede (image, foto) til WordPress, går der nogle sekunder mere end der plejer; det skyldes at EWWW resizer med det samme i alle de størrelser, som den kan se at du skal bruge. Du skal intet foretage dig – alt sker automatisk!

 

Jeg kan anbefale at du lader din website teste igennem Google PageSpeed

google pagespeed insights

Google PageSpeed: Alt over 70 er acceptebelt