Videoproduktion til SoMe kampagner

Titel: Sund Livsstil messe 2021
Formål: Trække publikum til messen, tilmelding til foredrag og nyhedsbreve
Kunde: Mikkelsen & Myrtoft Messer ApS
Produkt: Reklamekampagne på SoMe
Produktions workflow: Green screen studieproduktion og redigering
Distributionsplatforme: SoMe-platformene YouTube, Facebook og Instagram

Mediehuset København har produceret og driftet kampagne på de sociale medier for Sund Livsstil Messen 2021. Til kampagnen blev ca. 10 videoer blev produceret i mindst 3 format-varianter, med det formål at tilpasse videoerne de enkelte reklame-platforme på hhv. Facebook, Instagram og YouTube. Endvidere blev der foretaget transskription af alle videoer, som efterfølgende fik indlagt undertekster. Direktøren for messen besøgte os i vores green screen studie ved Københavns Hovedbanegård, hvor han lagde krop og stemme til de fleste videoer.
Mediehuset har kørt kampagner for messen i flere  år. Specielt for i år er, at tv-annoncebudgettet er droppet helt og er erstattet af videoannoncer på YouTube.

Instagram feed video størrelse

Den mest gængse form for video, du måske er vant til at se, er Instagrams feedvideoer. Disse vises i dit feed som 15 sekunder til 1 minut lange sekvenser. De findes i to formater, portræt og landskab. Det anbefales at bruge et billedformat på 1,91: 1 med dimensioner 1080 x 608px og 4:5 billedformat med dimensioner 1080 x 1350 px til disse videoer.

Instagram Stories

Instagram Stories har eksisteret siden oktober 2010. Det er fair at sige, at de er en trækplaster for Instagram følgere. De tilbyder hurtige og sjove interaktive oplevelser i korte sekvenser. Størrelsen til stories bruger dimensioner på 1080 x 1920 px. Det bedste format på en Instagram Story er 9:16. Ligesom Instagram Feed-videoer er  fra 15 sekunder til 1 minut lange videoer.

Det særlige ved videoproduktion til sociale medier

“At producere video til sociale medier, kan i dag let blive rodet, hvis ikke man har styr på de mange formater som tjenesterne bruger. Det stiller krav til en mere stram billedkomposition, og tages der ikke højde for det allerede i præproduktion, kan det gå galt. Eksempelvis bruges videoformatet 1:1 på Instagram.  Alene på SoMe platformene opereres der med 9 forskellige formater. Alle formater med forskellige parametre: Nogle understøtter ikke lyd men gerne undertekster.
“Udtalelsen er fra Jimmy Rehak, direktør i Mediehuset København.”

video-aspect-ratio-mobiles