Vild med historie – Kranier og Kold Krig til Kaffen

”Vild med historie – Kranier og Kold Krig til Kaffen ” er en del af Forskningens døgn, og sendes live torsdag den 25. april kl 15.00 til 16.00 fra Mediehuset København.
Du skal i en time se og høre Danmarks historie. Lige fra stenalderen til afslutningen af den kolde krig.
Gæsterne i studiet skal gøre dig klogere på fortiden og vi har et direkte forbindelse til Stenalderudgravningen ved Femern Belt. Hvad er resultaterne og hvilke metoder anvendes i forskningen kommer vi også ind på i udsendelsen

Programoversigt for livestreaming

Kl. 15:00 og de næste 25 minutter vil Bjørnar Måge, Museumsinspektør og projektleder, Museum Lolland-Falster, fortælle de sidste nye fund fra Stenalderudgravningen ved Femern Belt og vi ser direkte ned i den danske fortid.

Kl. 15:25 skal vi høre om Culture Point der fortæller om museernes rolle omkring formidling af kulturarvsoplevelser, samt forskellen på dannelse og æstetik i forhold til underholdning.

Kl. 15:35 skal vi en tur til Koldkrigsmuseet Stevnsfort, hvor bl.a. koldkrigsveteranerne – Arvid Jørgensen og Hans-Verner Poulsen – fortæller om fortet. Hvorfor har vi et Kold Krigs fort? Hvad betød den kolde krig for samfundet – lokalt, regionalt, internationalt. Hvilke emner forskes der i og hvad kan gæsterne få med af viden.

Studieværter

Allan Føns, journalist
Vibeke Knöchel Christensen, Museumsinspektør og Mag. Art. Forhistorisk Arkæologi, Museum Lolland-Falster

Medvirkende

Marie Brinch, Museumsinspektør og Cand. Mag. Forhistorisk Arkæologi, Museum Lolland-Falster
Bjørnar Måge, Museumsinspektør og projektleder, Museum Lolland-Falster
Andreas Bonde Hansen, Lektor og ph.D , Absalon Professionshøjskolen
Iben Bjørnsson, Museums inspektør, ph.D og

Fotos