Mediehuset København til partnermøde hos Funka Sverige

Projektsamarbejde: Digital tilgængelighed for alle – DA4YOU

Mediehuset København er i gang med projektet ”DA4YOU – digital tilgængelighed for dig” og du er meget velkommen til at deltage. Projektet har til formål at styrke unge med et kommunikationshandicaps mulighed for at deltage i den demokratiske debat om tilgængelighed i Europa. Sikre at de unges hverdagserfaringer, bliver inkluderet i udformningen af fremtidens politiske mål. Gennem projektet vil unge på tværs af handicap, geografi og sprog støtte gennemførelsen af FN’s handicapkonvention og EU Web Accessibility Directive.

 Projektet skal påvirke den politiske tilgængelighedsproces i Europa ved,

  • at gøre de unge med et kommunikationshandicap i stand til at bruge de digitale medier til kommunikation og formidling. 
  • at give de unge adgang til medierne i samarbejde med indholdsproducenter og teknologileverandører. 
  • indsamling af viden om tilgængelighed på digitale medier og kompenserende hjælpemidler. 
  • at skabe en dialogplatform, hvor de unges innovative idéer og kritiske spørgsmål, kan blive konverteret til medieindhold.

Du kan læse mere om DA4YOU her:  http://mediehuset-kbh.dk/digital-accessibility-for-you-da4you/

Mulige projektidéer

Vi vil meget gerne have jeres hjælp til udviklingen og gennemførelse af projektet. Nedenfor er listet en række projektidéer, som kan indgå som hele eller dele af et projekt og skal tjene som <inspiration.

1. Lov om webtilgængelighed
Som noget nyt har Danmark lovgivet på området med udgangspunkt i et EU-direktiv. Hvem er omfattet af lovgivningen? Hvad er omfattet af lovgivningen? Hvad er problematisk?

2. It kompenserende hjælpemidler
15-20 % af befolkningen er udfordret på tilgængelighed. Det kan være fysisk eller kommunikativt, i form af problemer med synet og hørelsen, dysleksi og kognitive udfordringer. Hvorledes kan man kompensere personer med it-hjælpemidler på kommunikationsområdet?

3. Tilgængelig medieproduktion
Hvorledes gør man kommunikation tilgængelig for personer, der er udfordrede på syns- og høreområdet? Kan kommunikationen digitaliseres i et tilgængeligt format? Hvad findes der af automatiske løsninger der kan omsætte tale til tekst og tekst til tale? Kan man synstolke en video med en automatisk og digital løsning?

 

Om Mediehuset København

Mediehuset København har produceret levende billeder og lyd i mere end 25 år til både offentlige og private kunder. I dag primært helhedsorienterede digitale løsninger. Kerne produkter er green screen studieproduktion, livestreaming, VoD, digital markedsføring, digitale læringsmidler og mediekurser. Vores mission er at lave web-tv og videoproduktioner i en god kvalitet, der er omkostningseffektivt, og har en nem integration med vores kunders eksisterende kommunikationsplatforme.

Interesseret?

Hvis I vil vide mere omkring projektet, så besøg vores side for studerende. Her kan I få mere information om Bideo.dk, vores øvrige projekter samt hvad vi tilbyder studerende. Link: http://mediehuset-kbh.dk/studerende/

Vi er meget villige til at tage et uformelt møde, hvor tanker og idéer kan blive luftet. Kontakt projektkonsulent Claus Sørensen på mail: [email protected] eller tlf.: 7020 6620.

pdf-logo  Download projektflyerinstagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share