ad8efa8ab7525787dda74e77aa66f574

Web Dialog konceptet

Web Dialog konceptet

Web Dialog-konceptet er unikt. Elever fra flere skoler deltager via Skype i et direkte live-webtv-program, hvor de går i dialog med paneldeltagere i et tv-studie. Der debatteres om et konkret tema, som eleverne har beskæftiget sig med i undervisningen. Studiepanelet kan bestå af eksperter og politikere. En studievært fungerer som moderator mellem elever og paneldeltagerne.

Web Dialog har til formål at øge deltagernes engagement i den demokratiske proces

Digitale dannelse i et demokrati indeholder komponenterne:

Viden

Relevante informationer stilles til rådighed for målgruppe på en landing page. Det kan være korte informationer, links, scenarier, videoer med mere

Inddragelse

Målgruppen informeres om muligheden for deltagelse med en række informationsaktiviteter på nettet med udgangspunkt i en informationsplan.

Dialog værktøjer

Brug af dialogværktøjer fra mails og chat til Skype og Facebook kan anvendes både før, under og efter Web Dialog.

Web Dialog

Der etableres en web-tv-arena, hvor man kan diskutere løsningsforslag til det aktuelle tema

Evaluering

Optagelserne kan ses som VoD til brug for analyse, efterkritik og evaluering af debatten.

Web Dialog er et unikt dialogværktøj, hvor deltagerne er med i et direkte LIVE-web-tv-program kan gå i dialog med studiepanelet om et konkret tema. Anvendelse af video skaber et læringsrum, der via tematiske undervisningsfilm sætter læring i centrum. Der anvendes en didaktik, der muliggøres gennem en aktiv undervisning. Vejledningerne kan præsentere en række konkrete anvendelsesmuligheder.