4f99a2e85f42d34938f01937220a3968

På kant med EU

Brexit, flygtningestrømme og afstemning om retsforbeholdet. EU-politik fylder som aldrig før i danskernes bevidsthed. Alligevel kniber det med aktuel og relevant undervisningsmateriale om EU til folkeskolen. Og det gør det svært at give eleverne forståelse og indsigt i det europæiske samarbejde.

Derfor lancerer Mediehuset København nu med støtte fra Undervisningsministeriet nyt digitalt læremiddel/undervisningsmateriale, der skal gøre EU interessant og aktuelt for de ældste elever i folkeskolen.

Projektet “På kant med EU” består af seks film á 10 minutter, der hver omhandler et højaktuelt europæisk dilemma. Filmene sætter fokus på alt lige fra flygtningestrømme til billig østeuropæisk arbejdskraft. Og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Filmene kan fungere som et tværfagligt forløb i samfundsfag, historie og dansk. Der er planlagt læreroplæg, holdarbejde og diskussioner, der egner sig godt til alle tre fag. Filmene er udviklet på baggrund af de forenklede Fælles Mål.

Elever fra Brøderup Ungdomsskole har været med til at belyse den vinkel og præmis, som filmene er underlagt. Eleverne, der deltager i filmene, skal på ingen måde tages til indtægt for holdningen i den enkelte film.

Fagkonsulenter på filmene er Jane Weyhe og Dennis Hornehave Jacobsen. Journalist Mette Viktoria Pabst Andersen har stået for tilrettelæggelsen.

ROLLESPIL

Eleverne, der deltager i filmene, skal på ingen måde tages til indtægt for holdningen i den enkelte film.

Alle film i projektet