BAG SMILET - SEKSUEL ORIENTERING OG HADFORBRYDELSE - Film 3

Bag Smilet (LGBT+)

Bag smilet – en introduktion

Filmene har til formål er at fremme undervisning i *)LGBT+ rettigheder på gymnasierne og forebygge diskrimination, mobning og hadforbrydelser. Undervisningsmaterialet er målrettet samfundsfag på c niveau og inddrager videnskaberne sociologi og psykologi – anvendt i forskning om seksualitet og menneskerettigheder. Debat, oplysning og undervisning om LGBT+ , skaber selvstændige meninger og viden hos eleverne omkring de forskellige problematikker, som LGBT+ personer kan blive udsat for.

Film og undervisningsmaterialet er udarbejdet så eleverne selv danner sig en mening om, hvad der er rigtig, forkert og lovligt, med hensyn til diskrimination, mobning og hadforbrydelser. Der er fokus på, at der i dag er flyende grænser for, hvordan den enkle person ser sig selv, i forhold til begreber som krop, kønsidentitet og seksuel orientering. Der er ikke noget der hedder en rigtig mand og en rigtig kvinde, alle er forskellige og mangfoldighed er kodeordet.

Journalist Allan Føns har stået for tilrettelæggelsen af filmene. Lektor Jørgen Lassen har været pædagogisk konsulent. Mediehuset København er producent med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

KOMMER SNART

KOMMER SNART

I am test text for Image with text shortcode.
BAG SMILET - KROP OG DISKRIMINATION

Oliver Hertz Due er transmand og har været udsat for diskrimination i forbindelse med sin seksualitet, krop og udseende

KOMMER SNART

KOMMER SNART

I am test text for Image with text shortcode.
BAG SMILET - KØNSIDENTITET OG MOBNING

Kønsidentitet kan være en flyende grænse og der er ikke et menneske der er ens. Simone Marie Andersen er lesbisk og har fundet sin Kønsidentitet, men har været udsat for mobning på grund af sin seksualitet

*) LGBT+
LGBT+ er et akronym der på engelsk betyder Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender og på dansk betyder lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Plusset viser at, der inkluderes andre identiteter så som queer og panseksuel.