26 feb Placering som nr. 1 i Google søgeresultat
Værdien af placering i Google søgemaskinen
Nedenstående diagram viser klikrater (CTR) for de organiske søgninger fra 8.146.308 søgeord til 83.381 websider. Ved organiske søgninger forstås, når du foretager ganske almindelig søgning i Google søgemaskinen. Her er klikraterne for søgninger, der kommer fra henholdsvis computer/laptop (blå graf) – og mobile enheder (røde graf).
Som det ses så trykker 32,96% på søgeresultatets 1. placering. Jeg vil ikke her notere procenter for samtlige placeringer, men vil nævne at antallet af tryk i procenter (CTR) for placeringerne 1 – 10 er følgende i runde tal: 32, 19, 12, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 2.
Det betyder at 1.-3. placeringerne alle snupper 63% af alle clicks og 1.-10. placeringerne til sammen snupper 93% af alle clicks. Det betyder samtidigt at de resterende sider får sølle 7% til deling.
Det er altså slet ikke ligegyldigt om din hjemmeside ligger placeret som nr. 1 eller deromkring i Googles søgeresultat – sagt på anden vis; det er stort set værdiløst at ligge på side 2 i Google. Når man skal værdisætte placeringerne i søgeresultatet, så opgør man dem ofte i 3 grupper: 1-3 som den mest værdifulde, 4-5 og 6-10. Ovenstående grafer taler sit tydelige sprog. Hvis din side ligger placeret i bunden på side 1, er det bestemt umagen værd, at arbejde for at få den placeret 1-5.
Forbedr din placering i Google
Hvis du generelt sætter næsen op efter at få en god placering i Google, skal du først finde ud af om du overhovedet er synlig med dine sider – og hvordan du tager dig ud over for Google og andre brugere.
Her får du et lille trick. Åben Google søgemaskinen. Indtast følgende, [Site:domæne] og tryk Return eller på søgeknappen. Altså; hvis du f.eks. har websitet www.mitstøvsugerfirma.dk, så taster du følgende ind i Google; Site:mitstøvsugerfirma.dk. Det vil resulterer med en lang liste over alle dine websider inkl. Titel og Beskrivelser.
Her ser du min søgning for Mediehuset Københavns websider
Før du starter på at arbejde for at få bedre placering, så skal du være bevidst om, for hvilke søgeord eller termer du ønsker, at brugerne skal finde dine sider. Forhandler du støvsugere, så er det oplagt at dit primære søgeord er “støvsuger”. Dog skal du være opmærksom på, at der fleste brugere (forbrugere) i dag er skrappe til at foretage søgninger vha. hele sætninger, som ofte består af 3 til 5 ord. F.eks. “bedste støvsugerforhandlere i københavn” eller “billigste miele støvsuger” eller “bedste miele støvsuger i 2017”.
Der findes mange gode værktøjer som kan komme med anbefalinger for søgeord. fælles for dem er at du blot fodre dem med et af dine primære søgeord, så leverer den forslag til alternative søgeord og søgetermer.
jeg vil anbefale at du kikker på Keyword Finder. Programmet er online og gratis. Det er muligt at den forventer at du skal lade dig registrere efter et par forsøg. Når du ved hjælp af KW eller et andet har fået lavet dig en liste over relevante søgeord og termaer, bør du gemme 10 – 50 ord og sætninger i et dokument, som du med lethed kan kopiere fra. Skriv den i listeform – altså et ord eller sætning på hver linje. Du få brug for listen, hvergang du vil teste et søgeordsværktøj.
Hvordan klarer jeg mig i forhold til min konkurrenter?
Nu er du måske nysgerrig efter at vide, hvordan du klare dig i forhold til dine konkurrenter? Det kan du finde ud af meget simpelt og det skal ikke koste dig en krone:
Du åbner Google søgemaskinen i din browser og finder “indstillinger” nede i højre hjørne (ja, der har du aldrig været, vel :-)
Herefter sætter du indtillingerne, som jeg har gjort her herunder.
Fra nu af vil du få Googles søgeresultater med placeringerne fra 1 – 100 serveret på én enkelt side. Nu kan du finde din egen side på den lange liste ved at lave en søgning på siden. På Windows PC trykker du CTRL+F, så fremkommer et lille søgefelt et sted på på skærmen, som afhænger af hvilken browser du anvender (i Chrome er den foroven, i FireFox er den nederst til venstre, etc) .
Indtast én af de titler som du tidligere fandt ved hjælp af “Site:”-søgningen. Søgefunktionen vil afsløre hvor mange gange den har fundet din titel. trykke dig ned gennem listen med de 100 placeringer og find din side. Bedst for dig er jo hvis den ligger placeret 1-10 – ellers kan du håbe på at den ligger 10-20, så kan du være heldig at der ikke skal gøres så meget arbejde for at få siden op på placeringerne 1-10. ligger siden placeret 50-100, skal du regne med at det kan tage dig 6-12 måneder at få den arbejdet op på placeringerne 1-20. Hvis din side ikke er at finde overhovedet, så kan det være fordi, siden er registreret forkert eller programmeret forkert – eller at konkurrencen er voldsom stor (de første 2 muligheder er mest sandsynlige). Der kan være flere årsager til det.
Min holdning er, hvis ikke din side ligger blandt 1-100, så sats i stedet for at rangere (ranke) bedre med at andet søgeord eller søgeterm.
Hvis du selv vil arbejde for at forbedre din placering (bedre ranking) i Google, så find og læs artikler om SEO, som står for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering). SEO kan du dele op i 2 hovedgrupper “Off-page SEO” og “On-page SEO“.
Groft fortolket, så handler “Off-page SEO” om alt det du kan arbejde med udenfor dit website, der kan påvirke placeringen af din side. Primært skal du skaffe omtaler af din webside fra en anden webside, som omtaler dine services eller produkter, og som linker til din webside.
Det mest effektive Off-page SEO arbejde laves af eksperter – du kan derfor med fordel out-source det arbejde.
Groft fortolket, så handler “On-page SEO” om alt det arbejde du selv kan lave indenfor dit website, og på alle dine vigtige sider. Her sikrer du de rigtige titler, rigtige beskrivelser, vigtige ord står med fed skrift, der er mindst 250 ord på siden (gerne mange flere), der skal altid være bileder på siden, *)videoer er langt mere effektive end billeder, da de fleste besøgende fortrækker levende billeder frem for lange tekster – og en flere andre ting. MEN, disse 6 faktorer spiller rigtig meget ind på, om både læserne og Google vurderer siden til til at være af høj kvalitet, og som derfor har fortjent en fremtrædende plads i Googles søgemaskineresultat.
Mit råd er følgende: Arbejds kraftigt på selv at lave On-page SEO (evt. med starthjælp fra fagfolk – du er velkommen til at spørge mig, så vil jeg sparke dig igang). Når du føler at du har skabt gode sider, så kan jeg anbefale dig at lade et SEO-bureau arbejde med Off-page SEO for dig i stykke tid f.eks. i 12 måneder.
*)Videoproduktion er mit virkelige ekspertområde. I Mediehuset København producerer vi video til alle formål for en hvilken som helst type virksomhed: Reklamefilm, produktvideo, testimonialvideo, procesvideo, undervisningsfilm, instruktionsvideo, live-streaming – og jeg kunne blive ved. Går du med video i tankerne, så skriv endelig til mig, så vil jeg rådføre dig så godt jeg kan. Skriv til Jimmy på rehak @ mediehuset-kbh.dk (fjern mellemrummene omkring @) eller ring på 70 20 66 20
Forfatter: Jimmy Rehak